Konsertställen

Deltagarna i sång- och musikfesten får en unik möjlighet att uppträda på de finaste ställena i huvudstaden. Både sångfestens invigningskonsert på fredagen och huvudfesten på söndagen är gratisevenemang utomhus, så  man också räkna med stor synlighet.

Domkyrkan vid Senatstorget

Fredagens öppningskonsert ordnas vid Domkyrkan vid Senatstorget. Sångarna står uppradade på kyrkans trappor och publiken på torget. Räkna med en hisnande utsikt!

Musikhuset

Under lördagen ordnas stråk- och blåskonserter i Musikhusets aula, samt köruppträdanden i kvarteren kring Medborgartorget. Lördagens kvällsfest går också av stapeln i Musikhuset.

 

Johanneskyrkan

Torsdagens studentkörskonsert och söndagens musikgudstjänst ordnas i den ståtliga Johanneskyrkan.


Centrumbiblioteket Ode

Hela sångfestens höjdpunkt är söndagens huvudkonsert vid Ode! Efter paraden och lunchpausen är det dags för alla tusentals sångare och instrumentalister att ställa upp på den väldiga körställningen framför biblioteket.

Lördagens We Are Voice -konsert ordnas framför Ode. 

We Are Voice är en jättekonsert där publiken är kören och det mesta sjungs i stämmor. Man sjunger tillsammans med ett liveband och en stödkör samt solister. Alla sångfestens deltagare deltar i We are Voice -konserten.

Man kan sjunga ur nothäftet. Texten kommer även att visas på en skärm (som karaoke) för dem som kan musiken och bara behöver texten.

 


Profilkonserterna 

Under fredagskvällen ordnas så kallade profilkonserter på flera håll i stadskärnan.

Uspenskijkatedralen

 

Balders sal

 


Körkaruseller

Körkarusellerna ordnas dels nära Medborgartorget, dels nära Senatstorget. 

Villa Hagasund


Bio Rex


Finlands Nationalmuseum

..inkluderat sommarpaviljongen och slottsgården 


Esplanadens scen


Torgkvarteren

..inkluderat flera olika innergårdar