FESTIVAL22

25. laulu- ja soittojuhlat Helsingissä, äntligen!

Jo vuodesta 1891.
Sång- och musikfesten on suomenruotsalaisille perinteinen suurtapahtuma. Kuten suomenkielisillekin nämä laulu- ja soittojuhlat järjestetään joka viides vuosi. Nyt tapahtumapaikkana on Helsinki, jossa juhlat järjestettiin edellisen kerran vuonna 1951. Siitä on ehtinyt kulua yli 70 vuotta. Nämä ovat järjestyksessä 25. laulujuhlat, ja ne on järjestetty vuodesta 1891 saakka.  

Helsinki laulaa ja soi.
Tule mukaan 9 -12 kesäkuuta 2022 nauttimaan iloisesta musiikkitapahtumasta mahtavien suurkuoro- ja orkesteriesityksien parissa. Voit myös seurata miten suurkuoro valmistautuu konserttiinsa. Harjoitukset ovat avoimia yleisölle Oodin ja Tuomiokirkon edessä. 

Korona-ajasta takaisin lavalle
Koronan rajoituksista selvinneistä kuoroista osallitujia odotetaan noin pari tuhatta laulajaa. Tämän lisäksi osallistuu myös puhallin- ja jousiorkesterimuusikkoja sankoin joukoin.

Kanadasta kajahtaa
Festivaalin taiteellinen johtaja on Kari Turunen, joka toimii tällä hetkellä Vancouver Chamber Choir-ammattikuoron johtajana. Festivaalijärjestäjänä toimii Finlands svenska sång- och musikförbund rf.

OHJELMAN PÄÄKOHDAT

Torstaina 9.6. 
Festivaaliväki alkaa saapua stadiin. Alkupalana Ylioppilaskuorojen huippukonsertti  iltamyöhään Johanneksen kirkossa. Myös Lasipalatsin aukiolla soi jo iltapäivällä. 

Perjantaina 10.6.
Aamupäivällä kuorolaulu soi Kansalaistorin valtavalta tilapäiseltä esiintymislavalta, kun suurkuoro harjoittelee Oodin edessä. Sen lisäksi yksittäiset kuorot esiintyvät torin läheisyydessä ilmaisissa karusellikonserteissä .  

Iltapäivällä lauluväki siirtyy Senaatintorille, jossa juhlat avataan virallisesti avauskonsertilla Tuomiokirkon portailla klo. 18. Iltapäivän aikana kuorolaulu soi myös Torikorttelien tiloissa ja pihoilla, kun ilmaiset karusellikonsertit jatkuvat. Myöhemmin illalla "profiilikonserteissa" muutama valittu kuoro esiintyvät Senaatintorin läheisyydessä. Näihin konsertteihin tulee lippuja myyntiin erikseen. 

Lauantaina 11.6.
Aamu alkaa taas kuorolaululla Kansalaistorilla - nyt suurkuoro valmistautuu sunnuntaikonserttia varten förbunds-orkesterin kanssa. Yksittäiset kuorot esiintyvät lähellä olevissa ilmaisissa karusellikonserteissa, ja förbundetin jousi- sekä puhallinorkesterit antavat ilmaiskonsertteja Musiikkitalon auloissa. 

Yleisöllä on kaikkiin näihin tapahtumiin vapaa pääsy.

Iltaa kohden lauluväki kokoontuu Musiikkitaloon hengähtämään ja tankkaaman ruokaa. We Are Voice-rytmikuorokonsertti aloittaa illan svengahtavasti.   

Sunnuntaina 12.6. (Helsinkipäivä) 

Kansalaistorilla, Oodin edessä, FSSMF tarjoaa helsinkiläisille mahtavan ulkoilmakonsertin tuhansine kuorolaulajineen.

Ennen varsinaista suurkonserttia lapsikuorot konsertoivat Arne Alligatorin säestyksellä. 

Sinne on vapaa pääsy.

Ennen sunnuntain suurkonserttia kuorolaulajat ja soittajat kävelevät juhlakulkueessa Mannerheimintietä pitkin Kansalaistorille laulaen ja soittaen. Parhaat ylesöpaikat ovat Svenska Teaternin, Kolmen sepän patsaan ja vanhan Postitalon välissä.

Nähdään Stadissa 9-12.6. Ja vuosi on siis: 2022!

Henrik Lillhannus, toiminnanjohtahja
henrik.lillhannnus@fssmf.fi
0500 865990

Yhteytietoja